MEER ENERGIE, MEER SUCCES.

FITNESS VAN DE ZAAK

Onze 10 stappen naar succes
Chris Slappendel

Fitness van de Zaak?

Wat is nou eigenlijk ‘Fitness van de Zaak’? En waarom is het voor uw bedrijf van belang?

De Nederlandse overheid wil graag dat mensen gezonder leven. Mensen in Nederland worden namelijk steeds dikker en ongezonder. In 1990 had op 1 op de 3 mensen overgewicht. Anno 2018 is dat al bijna de helft (48,8%). Het aantal mensen met obesitas (ernstig overgewicht) is in diezelfde periode zelfs verdubbeld (van 16,2% tot 13,9%). Waarbij uiteraard in aanmerking moet worden genomen dat er een direct verband is tussen mensen met (ernstig) overgewicht en de gezondheid. Met alle gevolgen van dien. De gevolgen van (ernstig) overgewicht zoals suikerziekte, hart- en vaataandoeningen, sommige vormen van kanker, gewrichtsklachten en depressie maken het tot een van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid. Maar ook de kosten ervan uit de pan dreigen te stijgen, iets dat de overheid uiteraard niet wil laten gebeuren.

Vandaar dat de overheid heeft besloten om ‘fitness’ voortaan fiscaal aantrekkelijk te maken voor werknemers. Via de werkkostenregeling kunnen werknemers dan het abonnementsgeld laten verrekenen met het brutosalaris. Deze verrekening zorgt voor een belastingvoordeel van gemiddeld veertig procent. Een mooi voordeel voor werknemers dus. Mits werkgevers het aanbieden, want dat is de belangrijkste vereiste van de overheid. Fitness van de Zaak dus. Net zoiets als de Fiets van de Zaak.

Voor u als werkgever is dat natuurlijk interessant, zeker in deze periode waar de druk op arbeidsmarkt sterk is toegenomen. Werknemers die bij andere bedrijven ‘ineens’ veel meer kunnen verdienen. Of betere arbeidsvoorwaarden krijgen. In deze tijd is het voor u als werkgever dan ook van belang om uw personeel te laten zien dat u u er voor hen bent. En het aanbieden van een nieuwe arbeidsvoorwaarde die voor u makkelijk is te implementeren en uw werknemers helpt om goedkoper te sporten, is daarbij mooi meegenomen.

U kunt het zelfs nog aantrekkelijker maken. Als u zich tenminste realiseert dat u als werkgever er echt bij gebaat bent als uw medewerkers vitaler zijn, meer energie hebben en daadwerkelijk een gezonder en gelukkiger leven leiden. De cijfers spreken ook hier voor zichzelf. Meer dan een miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten, waarbij 36% (oftewel 7,55 miljoen verzuimdagen) werkgerelateerd is. Waarschijnlijk realiseert u zich dit wel maar weet u niet waar u moet beginnen. Of heeft u het idee dat het u zoveel tijd kost dat u er niet aan wilt beginnen. Wij kunnen u in beide gevallen helpen.

Vitaliteit

Bent u benieuwd hoe we u en uw bedrijf kunnen helpen?

Vul dan het formulier in en we nemen dan contact met u op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Chris Slappendel
Personal Fit 4 Life

 

Bewezen succes.

Duizenden Nederlandse bedrijven zijn u voorgegaan met 'Fitness van de Zaak', de door de Nederlandse overheid gefaciliteerde 'bruto-netto'-regeling. Met als gevolg: verlaging ziekteverzuim, lagere kosten, vergroot werkvermogen medewerkers en meer werknemerstevredenheid. Als werkgever wordt u dan ook aantrekkelijk voor werknemers of voor nieuwe werknemers.

Effectief programma.

Tienduizenden mensen hebben inmiddels met succes het Fit-for-Life programma van Personal Fitness Nederland gevolgd, hetgeen de basis is voor het gelukkiger, gezonder en succesvoller maken van mensen.

Betere benutting capaciteit

Medewerkers die ziek zijn nemen doorgaans vijf tot tien procent van uw capaciteit weg. Met als gevolg extra werkdruk voor collega's.Terwijl in veel gevallen ziekte voorkomen had kunnen worden.

Gratis voor werkgever.

Fitness van de Zaak is gratis en u heeft niemand nodig. U hoeft niets te doen, behalve de aanpassing in de salarisadministratie. Uw medewerkers betalen zelf het programma, de overheid financiert mee. Tenzij u een bijdrage wilt doen, maar het hoeft niet. We helpen u graag met implementeren. Gratis.

Vitaliteitsstrategie

Veel bedrijven hebben geen vitaliteitsstrategie voor hun medewerkers waardoor medewerkers meer energie hebben voor het uitvoeren van hun taken. Wij helpen u met het opstellen en met het implementeren.

Consultancy op maat

Ieder bedrijf is anders. Culturen zijn anders. Problemen zijn anders. En oplossingen zijn dan natuurlijk ook anders. Naast de implementatie van 'Fitness van de Zaak' begeleiden we bedrijven ook om anders met personeel om te gaan. Dat is niet gratis, maar wel effectief.

OVER PF4L

PF4L is ontstaan omdat de twee eigenaren, Marco Hoogendijk en Melih Kaya, hun expertise op het gebied van gezondheid breder wilden inzetten. Mensen echt willen helpen. Om gezonder te worden. Succesvoller te worden. En gelukkiger te worden. dat is waar het om draait.

Vanaf 2016 helpen de inmiddels vier studio’s (in Delft, Rijswijk en Den Haag) mensen om een impuls te geven aan hun gezondheid. Sinds 2018 zijn de pijlen ook op het bedrijfsleven gericht. Negen Personal Coaches zijn inmiddels dagelijks bezig met het helpen realiseren van de doelstellingen van klanten. Met veel succes.

 

Over de diensten die we verlenen.

Implementatie 'Fitness van de Zaak'

We helpen uw bedrijf van A tot  en met Z met het implementeren van ‘Fitness van de Zaak’. Dat begint met een intakegesprek waarin o.a. we afspraken maken over de planning, de activiteiten die wij doen, het informeren van uw personeel. En het eindigt met het uitvoeren van de afspraken zodat u als werkgever een waardevolle toevoeging heeft voor uw medewerkers!

Consultancy 'op maat'

Op uw verzoek buigen we ons ook over de vitaliteit van uw medewerkers. Met een beproefd consultancy programma gaan we in op de problemen in uw bedrijf,  uw wensen en behoeften. We onderzoeken de vitaliteit in uw bedrijf en we geven u advies op welke manier u de vitaliteit binnen uw bedrijf kunt verbeteren. En niet geheel onbelangrijk: we laten u zien wat u ermee kunt bereiken. In kosten en in opbrengsten.

Begeleiding management en medewerkers

'10 stappen naar succes'

Ons programma ’10 stappen naar succes’ zorgt ervoor dat uw medewerkers meer energie krijgen, dat het ziekteverzuim naar beneden gaat, dat uw medewerkers meer plezier krijgen en dat de medewerkerstevredenheid daardoor omhoog gaat.

Onza klanten zeggen:

Vanuit Personal Fitness Nederland hebben we inmiddels meer dan 10.000 mensen geholpen naar een gezonder, gelukkiger en succesvoller leven!

Madelon Noltee-Sewalt

Ministerie Volksgezondheid, Welzijn & Sport

Ik kwam binnen met meer dan 20 kg overgewicht en voelde me niet happy in mijn lichaam. Na een jaar gecoacht te zijn door Personal Coach Sanne Overdijk voel ik me herboren. Meer energie, meer zelfvertrouwen en eigenlijk gewoon een stuk gelukkiger.

Anoniem

Directeur St. Mee

De begeleiding door Marco heeft ervoor gezorgd dat niet alleen onze medewerkers gezonder zijn maar ook dat het ziekteverzuim lager is geworden. Daarom is er minder werkdruk en voelen medewerkers zich een stuk gelukkiger op hun werk.

ONZE PARTNERS